UYARI

UYARI
Türk Ceza Kanununun 226. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin bu siteyi gezmeleri Yasaktır. 18 yaşından küçük iseniz derhal siteyi terkedin 18 yaşından küçük olan kişilerin bu siteye girmesini önlemek için, internet ortamında veya bilgisayar satış mağazalarında satışı gerçekleşen “AİLE KORUMA PROGRAMI” satın alabilir ve bilgisayarınıza bu programı kurarak, sitemize girişi engelleyebilirsiniz.

Farklı Partnerler Seçmeyin !

cinsel hayatında çok çeşitliliği olan kişilerin hastalık kapması özellikle genitel organların emilmesi sayesinde ciddi sorunlara neden olur. Örneğin her hafta başka bir partnerler yatan birey için hastalık kaçınılmazdır ! Bunun için lütfen güvendiğiniz partnerler ile cinsel ilişki yaşarken organ emilimini gerçekleştirin yada kondom kullanarak sadece boşalma yoluna giderek fazla detaya girmeyin.

CİNSEL TEMİZLİK

Vajina temizliği nasıl yapılır?

Kadınlarda cinsel bölge temizliği çok önemli. Cinsel ilişkiden sonra vajina nasıl temizlenir? Cinsel ilişki sonrası sabunla vajina içini yıkamak doğru mu? Vajina temizliğ hakkında bilinmesi gerekenler Pudra.com'da.




Cinsel ilişki sonrasında vajina içini yıkamak çoğu kadının başvurduğu bir yöntem. Vajina temizliğinde sabun ya da kozmetik ürün kullanmak da öyle... Peki, vajina içini yıkamak ne kadar doğru? Vajina sabunla yıkanabilir mi? Vajinayı temizlemek gerekli mi? Vajinal duş aslında vajinal enfeksiyonlara mı ortam hazırlıyor? Tüm bu soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe yanıtlıyor.



Cinsel ilişkiden sonra vajina nasıl temizlenmeli?


Cinsel ilişki sonrası vajinal duş alımı iki nedenle yapılıyor: Birincisi, spermleri yıkayarak uzaklaştırıp, gebelikten korunmak. İkincisi, karşı taraftan bir şey bulaşma ihtimali varsa bunu bertaraf etmek. Ancak, her ikisini de vajinal duşla başarmak mümkün değil.
Çünkü spermler çok hareketli hücreler olduğu için zaten ilişki anında yollarına girerler. Vajinal duşla hamile kalma olasılığını ancak 10’dan 9’a düşürebilirsiniz; daha fazlası mümkün değildir.

Vajinayı suyla yıkamak, enfeksiyon yapan bakteriler, virüsler veya mantarların giderilmesini sağlamaz. Temizlik açısından hiçbir anlamı olmadığı gibi ayrıca zararlı da olabilir vajinal duş. Dolayısıyla vajina içinin yıkanmasını hiçbir şekilde önermiyoruz.

Vajina sabunla yıkanabilir mi?


Vajina sabunla yıkanmamalıdır. Çünkü vajinanın içinde asidik bir ortam vardır ve sabunun o asidik ortamı bozma ihtimali çok yüksektir. Ancak, dış genital bölge yıkanabilir.


Vajinayı sabunla yıkamak, yanma hissine neden olabileceği gibi bu bölgedeki iyi huylu bakterilerin ve vücut savunma elemanlarının yok olmasına neden olabilir. Bu da ciddi enfeksiyonlara yol açar. Vajina için üretilen temizleme sıvıları sadece dış genital bölge için üretilmiştir.

Vajinayı temizlemek gerekir mi?


Normalde vücudun dışarıya bakan her bölgesinin kendini temizleme mekanizması vardır. Dolayısıyla vajinanın da kendine özgü temizleme mekanizması bulunur. Vajina içinde sürekli olarak bulunan salgı, içerisinde bakterileri öldürmeye yönelik lökositleri ve bazı iyi huylu bakterileri içerir. Bu sayede vajina hiçbir şey yapılmasa da temiz kalacak bir ortamdır. Temizlemeye yönelik uygunsuz bir şeyler yapılırsa, bu durum vajinanın aleyhine işleyebilir. Vajinanın içi, ekstradan bir enfeksiyon durumu söz konusu değilse temizlenmesi gereken bir organ değildir.

Vajina temizliğinde kozmetik ürün kullanmak doğru mu?


Kozmetik ürünlerin içinde birçok kimyasal madde bulunur. Bundan herhangi birine karşı alerjik bir durum söz konusu olursa, “vajinit” denilen çok ciddi vajina enfeksiyonları veya iltihapları oluşabilir. Vajinanın doğal bir bariyeri vardır ve oradaki doğal bakteri ortamı kötü huylu bakterileri uzaklaştırmak için çalışır. Vajinada kozmetik ürün kullanılırsa ve o doğal bakteri ortamı bozulursa enfeksiyonlar meydana gelir. Dolayısıyla, kozmetik ürünleri direkt olarak vajinanın içine uygulamayı önermiyoruz.

Vajinanın temiz olduğu nasıl anlaşılır?


Cinsel yaşamı olmayan bir kadının, henüz bekaret zarı varsa, vajinal hijyen konusunu dert etmesine gerek yoktur. Ancak, cinsel yaşam başladıktan sonra kadınlar, kendi kendilerine vajinalarının hijyenik durumunu test etmek isterlerse, vajinal salgının kokusuna, miktarında artış olup olmadığına ve rengine bakabilirler. Bazen normalde koku yokken, ilişki sonrasında ortaya kötü bir koku çıkabilir. Bu, enfeksiyonel bir durum söz konusu olduğunun işaretidir. “Bakteriyel vajinoz” denilen özel bir bakteri türü söz konusu olabilir. Bunun tedavisi de çok kolaydır.

Vajinal hijyenden şüphelenen kadınlar, doktora başvururlarsa, yapılacak testler sonucunda eğer bir enfeksiyon tespit edilirse, tedaviyle vajina yeniden eski hijyenine kavuşacaktır.


Kaynak:
http://www.pudra.com
https://www.huzursayfasi.com
**********************************************


Kaynak:

**********************************************


Kaynak:

**********************************************


Kaynak:

**********************************************


Kaynak:

**********************************************

Hiç yorum yok: