UYARI

UYARI
Türk Ceza Kanununun 226. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin bu siteyi gezmeleri Yasaktır. 18 yaşından küçük iseniz derhal siteyi terkedin 18 yaşından küçük olan kişilerin bu siteye girmesini önlemek için, internet ortamında veya bilgisayar satış mağazalarında satışı gerçekleşen “AİLE KORUMA PROGRAMI” satın alabilir ve bilgisayarınıza bu programı kurarak, sitemize girişi engelleyebilirsiniz.

Farklı Partnerler Seçmeyin !

cinsel hayatında çok çeşitliliği olan kişilerin hastalık kapması özellikle genitel organların emilmesi sayesinde ciddi sorunlara neden olur. Örneğin her hafta başka bir partnerler yatan birey için hastalık kaçınılmazdır ! Bunun için lütfen güvendiğiniz partnerler ile cinsel ilişki yaşarken organ emilimini gerçekleştirin yada kondom kullanarak sadece boşalma yoluna giderek fazla detaya girmeyin.

VAJİNİSMUS


Vajinismus Nedir ?
Vajinismus (diğer tabiri ile vaginismus) ön sevişmede bir sorun olmamasına rağmen ilişki sırasında birleşme anı geldiğinde bayanın kendisini istemsiz bir şekilde kasarak ilişkiye engel olması durumudur. Bayan cinsel ilişki sırasında sanki acı duyacak, yırtılacak veya parçalanacakmış gibi hisler taşınaktadır. Bu nedenle kendisini geri çekmekte, bacaklarını kapatarak eşini itmekte ve ilişkiyi sonlandırmaktadır.
Vajinismus ciddi sorunlara gebedir, konsantrasyonu bozar..
Ülkemizde son derece yaygın olan vajinismus sorunu tedavi edilmediği takdirde ciddi evlilik problemlerine yol açmakta ve hatta aldatmalara veya boşanmalara kadar giden bir sürecin başlamasına neden olmaktadır. Yine, vajinismus tedavi edilmediği takdirde bir çığ gibi büyümekte, kişinin hem sosyal hem de evlilik anlamında enerjisini tüketerek özgüvende azalmalara neden olmaktadır. Konsantrasyon kaybı yaşayan hastalar çözümsüzlüklerini tüm hayatlarında hissetmektedirler.

Cinsel ilişkide ağrı da vajinismusa bağlı olabilir...
Bazı vajinismus hastaları da cinsel ilişkiye zar zor da olsa girebilmekte, ancak aşırı kasılmalardan dolayı zamanla cinsel ilişkiden soğumaktadırlar.

Eşini seven, çoğu kez severek ve isteyerek evlenen kadın eşiyle sevişme sırasında da haz ve tatmin almakta; ancak ilişki birleşme (penetrasyon) boyutuna geçtiğinde aniden başlayan korku, heyecan, çarpıntı ve nefes nefese kalma gibi bulgular ile adeta bir “panik atak benzeri durum” yaşamakta ve daha sonrasında kendisini kasarak bacaklarını kapatmakta, eşini iterek ilişkiyi sonlandırmaktadır.

Sık sık denemeler zaman içinde azalmakta, denemeler yerini umutsuzluk ve karamsarlıklara bırakmakta, problem her geçen gün bir çığ gibi büyümektedir.

Vajinismus bir çift sorunudur..
Yalnızca cinsel bir problem olarak görülen vajinismus zaman içinde evli çiftlerin tüm hayatlarını da olumsuz yönde etkilemekte, 
vajinismus tedavisi yapılmayan kişilerin kendi öz güvenleri azalmakta ve hem ev hem de iş hayatlarında birbiri ile bağlantılı pek çok sıkıntılara ve büyüyen sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenlerdir ki, vajinismusu bir kadının bireysel sorunu olarak değil bir “çift problemi” olarak görmek gereklidir.

Vajinismus bir erteleme kaçınma hastalığıdır..
Bir tarife göre de 
vajinismus bir “erteleme-kaçınma hastalığı” dır. Yani evliliğin ilk yıllarından itibaren vajinismus problemini yaşayan kişiler kariyer, eğitim, tayin, iş değişikliği gibi daha sayılabilecek pek çok bahaneler sonucunda tedavilerini ertelemekte ve tedaviden kaçınmaktadırlar.

Bilimsel yöntemler ile 
vajinismus tedavisi başlanarak, kısa bir süre içerisinde başarıya kavuşan hastalarımız tedavileri sonrasında her zaman için kendilerine aynı soruyu sormaktadırlar: “Neden bunca zaman beklemişiz, bu kadar kolay mıymış?”

Vajinismus İngilizcede ise “Vaginismus” olarak geçmekte ve “unconsumated marriage (tamamlanmamış evlilik)” olarak tanımlanmaktadır.
Kaynak:

**************************************

Vajinismus Hastaları Ne Hisseder ?
Vajinismus Hastaları Ne Hisseder ?
Vajinismus problemi, kişilerin sadece cinsel yaşamını değil zamanla sosyal hayatı ve iş hayatını da etkileyen bir probleme dönüşür. Kişinin kendine özgüveni azalır, sosyal ilişkileri zayıflar ve zamanla diğer problemleri de büyüyerek çözülemez bir hal alır. Vajinismus problemi kişileri depresyon sürecine kadar götürebilen bir probleme dönüşebilir. Vajinismus yüzünden umutsuzluk yaşayan hastalar olayla baş edebilmek için gerekli tüm duygusal enerjilerini kaybederler ve zamanla savaşmaktan vazgeçip kendi küçük kabuklarına çekilirler.

Vajinismus yüzünden özgüvenini kaybeden bir hastamız:
merhabalar doktor bey,
vajinismus denilen hastalık benim hayatımı mahvetti. İlk başta bu problemi bir türlü kabullenmek istemedim çünkü eşimi çok seviyordum ve bende böyle bir şey olması mümkün olamazdı. Eşimi yıllarca çok sevdim ve severek evlendim evlenmeden önce hep ilk gecemizin hayalini kurdum, ta ki o gün gelene kadar… Bu problem benim için o kadar utanç verici ki anlatamam, kimseye anlatıp içimi dökemiyorum, kimseyle paylaşamıyorum. Psikolojim harap oldu. Evi terk etmeyi düşündüm, eşimi çok sevdiğim halde ona yetmediğimi isterse boşanabileceğimizi bile söyledim. Çünkü onu bu kadar severken ya bir gün benden vazgeçerse ya beni aldatırsa korkularıyla yaşamaktan artık yoruldum. Bu sorundan bir an önce kurtulmak istiyorum. Arkadaşlarımla, akrabalarımla görüşmek istemiyorum artık. İnsanların hala bebek yok mu soruları beni kahrediyor, dayanamıyorum. İşime bir türlü yoğunlaşamadığım için işimden de ayrılmak zorunda kaldım. Hayat benim için gittikçe zorlaşıyor eşimi çok seviyorum ve evliliğimizi kurtarmak ve en çok da kendi hayatımı kurtarmak istiyorum lütfen bana bir çözüm yolu bulun çok çaresizim…

Vajinismus hastaları
 genellikle aynı tür duyguları paylaşırlar. Eşlerini hak etmediklerini, eksik bir kadın olduklarını, bu problemden asla kurtulamayacaklarını düşünürler. Vajinismus hastaları genel olarak şu durumları yaşarlar:
* Depresyon
* Kendilerini toplumdan ve çevrelerinden soyutlama
* Hayal kırıklığı ve çaresizlik
* Partnerleriyle veya eşleriyle ayrılma düşüncesi
* Cinsel ilişkiden sürekli kaçınma ve ilişkiyi erteleme
* Zamanla artan cinsel isteksizlik

Vajinismus hastaları eşlerini hak etmedikleri düşüncesiyle sürekli bir gün eşleri tarafından aldatılacakları fikriyle korku içinde yaşarlar. Böyle bir durumla karşılaşırlarsa baş edemeyeceklerini düşündükleri için eşlerine boşanmayı teklif ederler. Sosyal yaşantılarında kimsenin kendisini anlamayacağını düşündükleri için bu sorunlarını kimseyle paylaşamazlar ve zamanlar insanlardan uzaklaşmaya başlarlar.

Bunun yanında bazı vajinismus hastaları bu sorunla baş etmek için daha farklı yöntemler geliştirebilirler. İş hayatından uzaklaşanların yanında işin daha çok sarılıp bu problemden zihnini uzak tutmaya çalışan ve bu yüzden iş kolik olan vajinismus hastaları da vardır. Hastaların bir kısmı vajinismusun bir problem olduğunu reddederler. Cinsellik olmadan da mutlu olunabileceğini düşünürler. Kendilerini bu sorundan dolayı kötü hissetseler bile normal görünmeye çalışırlar. Kendilerini sürekli ‘’Ben henüz ilişkiye hazır değilim, hazır olunca bu sorunu çözeceğim’’ şeklinde telkin ederek bu duruma bir sebep bulmaya çalışırlar.

Vajinismus tedavisi için bekleme süreci uzadıkça kişilerde umutsuzluklar da artar. Vajinismus sorunu tedavi edilmediği takdirde pek çok psikolojik rahatsızlıklara da sebep olabilir. Örneğin, depresyon, aşırı titizlik ve takıntı hastalığı, sürekli korku yaşama, panik atak, asosyallik bunlardan bazılarıdır.

Vajinismus tedavisi için süreç uzadıkça kişilerde umutsuzluklar ve birtakım psikolojik sorunlar artmaktadır. Bu durum kişilerin eşlerini ve evliliklerini de etkiler, sorun çözülmezse evlilikler boşanmalara kadar gidebilir. Bu açıdan tedavilere bir an önce başlanması ve kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşması çok önemlidir. Bizler bu konuda vajinismus tedavisi için doğru yer seçiminin çok önemli olduğunu tekrar vurguluyoruz, çünkü yanlış ve çözüme ulaşmayan tedaviler umutsuzlukları daha fazla arttırır ve bu problemin çözümünü gittikçe daha zor hale getirir.
Kaynak:
***************************************************


Cinsel İlişkide Kasılma
 Vajina - İlişki Neden Gerçekleşmiyor ?





Vajina yapısı nasıldır?
Vajina kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği, 8-10 cm uzunluğunda, kas ve bağ dokusundan oluşan bir “akordeon” gibi enlemesine ve boylamasına uzayan ve esneyen organdır.

Vajina görevleri nelerdir?
Vajinanın kadında mükemmel bir geçiş bölgesidir ve dört önemli işlevi vardır: İlişki kanalı, bebeğin doğum kanalı, adet kanının rahimden dışarıya boşaldığı kanal ve idrar kanalının (üretranın) geçtiği kanal. Vajinanın düz olmayan hafif "S harfi" şeklindeki yapısı penisin tam olarak içeriye alınmasını kolaylaştırmaktadır.

Vajinismus bir vajina problemi değil, bilinçdışı sorunudur...
Mantıken düşünüldüğünde normal doğum anında 50-52 cm uzunluğundaki bir bebek 10 cm çapındaki kafası, 3000-4500 gram ağırlığı ile bu kanaldan geçebiliyor ise yalnızca iki parmak kalınlığındaki bir penis de içeriye rahatlıkla girebilmelidir. Ancak vajinismus hastalarında durum öyle olmamaktadır. Çünkü beyinden gelen sinyaller güçlü vajina kasını istemsiz olarak öyle bir kasmaktadır ki içeriye hiç bir yabancı cisim girememektedir.

Vajinismus hastalarında vajinal duvarı oluşturan kaslar o kadar güçlüdür ki kasıldıklarında içeriye bir serçe parmağı bile girememektedir. Bu kasılmalar kişinin bir “savunma içgüdüsü” dür ve tamamen kontrol dışında yani “refleks olarak” ortaya çıkmaktadır.

Eşler ilişki sırasında kendi penislerini adeta bir “duvara çarpıyormuş” gibi hissetmektedirler. Hatta  hastalar ve eşleri tarafından o bölgenin tamamen kapalı olduğunu, orada bir delik olmadığını düşünenler dahi vardır.
Vajinismus tedavilerindeki amaç vajinal kası yönetmektir...
Vajina kası PC kası olarak da bilinir ve normalde istemli çalışan yani tamamen kişinin kontrolündeki bir kastır. Normalde idrarı geldiğinde kişi o kası kasar (yani idrarını tutar), tuvalete oturduğunda o kası gevşetir (yani idrarını yapar). Normalde tamamen istemli çalışan kasın cinsel ilişki sırasında kontrolden çıkmasına vajinismus sorunu diyoruz. Vajinismus tedavilerindeki amaç da zaten istemli olarak çalışan vajinal kasın (PC kasının) cinsel ilişki sırasında da kontrol altına alınmasının beynimize öğretilmesidir.

Her ne kadar vajinismus ismi vajinayı çağrıştırsa da vajinismus aslında bir vajina problemi değil yıllar içerisinde “bilinçdışına yerleşmiş korku ve kaygı” problemleridir. Problemin kesin tedavisi de kişinin bu korkularının yenilerek cinsellik ile ilgili doğru bilgilerin bilinçdışına yerleştirilmesi ile mümkün olmaktadır.
Bu nedenle belki de vajinismus hastalığının gerçek ismi, "beyinismus" olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü buradaki gerçek sorumlu organ vajina değil, beyin yani bilinçdışıdır. Diğer bir ifade ile baş rol oyuncusu beyindir; vajina ise yalnızca figürandır.
"Vajinismus yoktur beyinismus vardır"
2003 yılından itibaren başata vajinismus ve diğer cinsel sorunlarla ilgili çalışan müessesemizde hastalarımıza verdiğimiz davranışsal terapilerdeki amaç da hastalara "uygulatarak beynimize öğretme yöntemi" dir. Yani çalışma bölgemiz genital alan ve vajina olmasına rağmen asıl tedavi bölgemiz beyin yani bilinçdışı olmaktadır. İleri düzey vajinal kasılmaları olan hastalarda ise hipnoterapiler ile tedavi süreçleri kısaltılmaktadır. Hipnoterapilerdeki amaçlar da bilinçdışına hükmetmeyi, söz dinletebilmeyi  öğretmektir.
Kaynak:
********************************************



Vajina yapısı nasıldır?
Vajina kadınlarda cinsel ilişkinin gerçekleştiği, 8-10 cm uzunluğunda, kas ve bağ dokusundan oluşan bir “akordeon” gibi enlemesine ve boylamasına uzayan ve esneyen organdır.

Vajina görevleri nelerdir?
Vajinanın kadında mükemmel bir geçiş bölgesidir ve dört önemli işlevi vardır: İlişki kanalı, bebeğin doğum kanalı, adet kanının rahimden dışarıya boşaldığı kanal ve idrar kanalının (üretranın) geçtiği kanal. Vajinanın düz olmayan hafif "S harfi" şeklindeki yapısı penisin tam olarak içeriye alınmasını kolaylaştırmaktadır.

Vajinismus bir vajina problemi değil, bilinçdışı sorunudur...
Mantıken düşünüldüğünde normal doğum anında 50-52 cm uzunluğundaki bir bebek 10 cm çapındaki kafası, 3000-4500 gram ağırlığı ile bu kanaldan geçebiliyor ise yalnızca iki parmak kalınlığındaki bir penis de içeriye rahatlıkla girebilmelidir. Ancak vajinismus hastalarında durum öyle olmamaktadır. Çünkü beyinden gelen sinyaller güçlü vajina kasını istemsiz olarak öyle bir kasmaktadır ki içeriye hiç bir yabancı cisim girememektedir.

Vajinismus hastalarında vajinal duvarı oluşturan kaslar o kadar güçlüdür ki kasıldıklarında içeriye bir serçe parmağı bile girememektedir. Bu kasılmalar kişinin bir “savunma içgüdüsü” dür ve tamamen kontrol dışında yani “refleks olarak” ortaya çıkmaktadır.

Eşler ilişki sırasında kendi penislerini adeta bir “duvara çarpıyormuş” gibi hissetmektedirler. Hatta  hastalar ve eşleri tarafından o bölgenin tamamen kapalı olduğunu, orada bir delik olmadığını düşünenler dahi vardır.
Vajinismus tedavilerindeki amaç vajinal kası yönetmektir...
Vajina kası PC kası olarak da bilinir ve normalde istemli çalışan yani tamamen kişinin kontrolündeki bir kastır. Normalde idrarı geldiğinde kişi o kası kasar (yani idrarını tutar), tuvalete oturduğunda o kası gevşetir (yani idrarını yapar). Normalde tamamen istemli çalışan kasın cinsel ilişki sırasında kontrolden çıkmasına vajinismus sorunu diyoruz. Vajinismus tedavilerindeki amaç da zaten istemli olarak çalışan vajinal kasın (PC kasının) cinsel ilişki sırasında da kontrol altına alınmasının beynimize öğretilmesidir.

Her ne kadar vajinismus ismi vajinayı çağrıştırsa da vajinismus aslında bir vajina problemi değil yıllar içerisinde “bilinçdışına yerleşmiş korku ve kaygı” problemleridir. Problemin kesin tedavisi de kişinin bu korkularının yenilerek cinsellik ile ilgili doğru bilgilerin bilinçdışına yerleştirilmesi ile mümkün olmaktadır.
Bu nedenle belki de vajinismus hastalığının gerçek ismi, "beyinismus" olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü buradaki gerçek sorumlu organ vajina değil, beyin yani bilinçdışıdır. Diğer bir ifade ile baş rol oyuncusu beyindir; vajina ise yalnızca figürandır.
"Vajinismus yoktur beyinismus vardır"
2003 yılından itibaren başata vajinismus ve diğer cinsel sorunlarla ilgili çalışan müessesemizde hastalarımıza verdiğimiz davranışsal terapilerdeki amaç da hastalara "uygulatarak beynimize öğretme yöntemi" dir. Yani çalışma bölgemiz genital alan ve vajina olmasına rağmen asıl tedavi bölgemiz beyin yani bilinçdışı olmaktadır. İleri düzey vajinal kasılmaları olan hastalarda ise hipnoterapiler ile tedavi süreçleri kısaltılmaktadır. Hipnoterapilerdeki amaçlar da bilinçdışına hükmetmeyi, söz dinletebilmeyi  öğretmektir.
- See more at: http://www.vajinismus.us/vajina.htm#sthash.aMaopSZb.dpuf

Vajinismus problemi, kişilerin sadece cinsel yaşamını değil zamanla sosyal hayatı ve iş hayatını da etkileyen bir probleme dönüşür. Kişinin kendine özgüveni azalır, sosyal ilişkileri zayıflar ve zamanla diğer problemleri de büyüyerek çözülemez bir hal alır. Vajinismus problemi kişileri depresyon sürecine kadar götürebilen bir probleme dönüşebilir. Vajinismus yüzünden umutsuzluk yaşayan hastalar olayla baş edebilmek için gerekli tüm duygusal enerjilerini kaybederler ve zamanla savaşmaktan vazgeçip kendi küçük kabuklarına çekilirler.

Vajinismus yüzünden özgüvenini kaybeden bir hastamız:
merhabalar doktor bey,
vajinismus denilen hastalık benim hayatımı mahvetti. İlk başta bu problemi bir türlü kabullenmek istemedim çünkü eşimi çok seviyordum ve bende böyle bir şey olması mümkün olamazdı. Eşimi yıllarca çok sevdim ve severek evlendim evlenmeden önce hep ilk gecemizin hayalini kurdum, ta ki o gün gelene kadar… Bu problem benim için o kadar utanç verici ki anlatamam, kimseye anlatıp içimi dökemiyorum, kimseyle paylaşamıyorum. Psikolojim harap oldu. Evi terk etmeyi düşündüm, eşimi çok sevdiğim halde ona yetmediğimi isterse boşanabileceğimizi bile söyledim. Çünkü onu bu kadar severken ya bir gün benden vazgeçerse ya beni aldatırsa korkularıyla yaşamaktan artık yoruldum. Bu sorundan bir an önce kurtulmak istiyorum. Arkadaşlarımla, akrabalarımla görüşmek istemiyorum artık. İnsanların hala bebek yok mu soruları beni kahrediyor, dayanamıyorum. İşime bir türlü yoğunlaşamadığım için işimden de ayrılmak zorunda kaldım. Hayat benim için gittikçe zorlaşıyor eşimi çok seviyorum ve evliliğimizi kurtarmak ve en çok da kendi hayatımı kurtarmak istiyorum lütfen bana bir çözüm yolu bulun çok çaresizim…

Vajinismus hastaları genellikle aynı tür duyguları paylaşırlar. Eşlerini hak etmediklerini, eksik bir kadın olduklarını, bu problemden asla kurtulamayacaklarını düşünürler. Vajinismus hastaları genel olarak şu durumları yaşarlar:
* Depresyon
* Kendilerini toplumdan ve çevrelerinden soyutlama
* Hayal kırıklığı ve çaresizlik
* Partnerleriyle veya eşleriyle ayrılma düşüncesi
* Cinsel ilişkiden sürekli kaçınma ve ilişkiyi erteleme
* Zamanla artan cinsel isteksizlik

Vajinismus hastaları eşlerini hak etmedikleri düşüncesiyle sürekli bir gün eşleri tarafından aldatılacakları fikriyle korku içinde yaşarlar. Böyle bir durumla karşılaşırlarsa baş edemeyeceklerini düşündükleri için eşlerine boşanmayı teklif ederler. Sosyal yaşantılarında kimsenin kendisini anlamayacağını düşündükleri için bu sorunlarını kimseyle paylaşamazlar ve zamanlar insanlardan uzaklaşmaya başlarlar.

Bunun yanında bazı vajinismus hastaları bu sorunla baş etmek için daha farklı yöntemler geliştirebilirler. İş hayatından uzaklaşanların yanında işin daha çok sarılıp bu problemden zihnini uzak tutmaya çalışan ve bu yüzden iş kolik olan vajinismus hastaları da vardır. Hastaların bir kısmı vajinismusun bir problem olduğunu reddederler. Cinsellik olmadan da mutlu olunabileceğini düşünürler. Kendilerini bu sorundan dolayı kötü hissetseler bile normal görünmeye çalışırlar. Kendilerini sürekli ‘’Ben henüz ilişkiye hazır değilim, hazır olunca bu sorunu çözeceğim’’ şeklinde telkin ederek bu duruma bir sebep bulmaya çalışırlar.

Vajinismus tedavisi için bekleme süreci uzadıkça kişilerde umutsuzluklar da artar. Vajinismus sorunu tedavi edilmediği takdirde pek çok psikolojik rahatsızlıklara da sebep olabilir. Örneğin, depresyon, aşırı titizlik ve takıntı hastalığı, sürekli korku yaşama, panik atak, asosyallik bunlardan bazılarıdır.

Vajinismus tedavisi için süreç uzadıkça kişilerde umutsuzluklar ve birtakım psikolojik sorunlar artmaktadır. Bu durum kişilerin eşlerini ve evliliklerini de etkiler, sorun çözülmezse evlilikler boşanmalara kadar gidebilir. Bu açıdan tedavilere bir an önce başlanması ve kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşması çok önemlidir. Bizler bu konuda vajinismus tedavisi için doğru yer seçiminin çok önemli olduğunu tekrar vurguluyoruz, çünkü yanlış ve çözüme ulaşmayan tedaviler umutsuzlukları daha fazla arttırır ve bu problemin çözümünü gittikçe daha zor hale getirir. - See more at: http://www.vajinismus.us/vajinismus-hastalari-ne-hisseder.htm#sthash.LSEdGUwP.dpuf


Vajinismus Nedir ?
Vajinismus Nedir ?

Hiç yorum yok: